Structure Studio 3b

The visitor follows a narrated promenade on a rising helix ramp that begins from the exhibition space underground and goes on as a journey of information. The ramp is wrapped by a cloth shell producing an aerial and natural type leaving a humble imprint to the town of Casablanca. A second fabric shell surrounds the degrees creating semi-outdoor spaces that host the convention room, the lecture rooms, the administration places of work.

Photovoltaic panels have been fitted at the rear facet of the plot for the production of electrical energy. Our aim was to transform the old house into a place where to create, to meditate, a workshop studio of structure where we will generate ideas, not a manufacturing unit of mass production of projects. A place of interchange the place to have fun many various social and cultural occasions as nicely as short-term exhibitions. Our purpose is to create memorable social spaces and sustainable environments.

The upheavals we now have experienced, and in particular the large use of teleworking, are questioning the best way we work. These impacts on bodily areas must be integrated as new parameters in the design of office projects. If the main modifications in societies are unpredictable, the evolution of the tertiary paradigm must be questioned. The Interior Design Studio was founded in 2002 by Sarah Poniatowski with the need to create timeless and vigorous areas. The Company’s style is recognised through the play of color combos, a blend of items, materials sublimated by the standard know-how of its craftsmen and up to date shapes.

The sculptural forms which are evident in the stage of the roof are used as skylights for the bottom floor, and may also be used as abstract sculptural seating’s for the roof space. The design concept was the transformation of an industrial era greenhouse. The transformation refers again to the redesign of the greenhouse geometry utilizing a extra up to date type keeping though the materiality and the essence of a basic greenhouse structure. The development consists of a metal wireframe crammed with glass panels.

Our proposition contains amenities for ecological analysis, protection of the lagoon and ecotourism that would give founds to town of Mesologi and to the research institute. Finally the furnishings makes an attempt to specific a extra traditional style associated to the Renaissance and the Italian tradition. In addition to this, a mixture of Italian furnishings with Greek materials is proposed.

We ask for restraint in utilizing supplies which may be unsustainable, the recycling of materials for the longer term reuse by others, and an change of data inside the studio about material points. This course features a full set of assignments and the work of the students in the tasks section. It also includes architecture hong kong a set of studio photographs that give insights into the studio culture. The project is positioned in the current artificial salt lake within the Mesologi lagoon. The salt manufacturing unit in Mesologi city, is the biggest in Greece and has some controversial ecological impression in the ‘’Ramsar’’ protected salt lake.

Centrally positioned on the studio plate are two casual presentation spaces, outfitted with panels that open to reveal pin-up walls and LCD screens for digital displays or broadcasting the principle auditorium events. The synthesis of the project was primarily based on the rework of the parameters that provide privacy within the typical islamic house, so that the result could be a contemporary dynamic home. The h_34 condo block was awarded in 8th Greek Architecture Biennale. The flats have A+ ENERGY CLASS. They use their bioclimatic design and some eco technologies like geothermal energy, solar panel and rain water accumulating systems in order to save energy.

Alumna Frances Shloss, (B.Arch. ’45) gifted the funding for the renovation, which was designed by New York City–based architects Levenbetts. The overlapping panorama is folding to accommodate for the restaurant and the multi function corridor, while serving as a connecting surface between the plot itself, the archaelogical website and the adjoining neighbourhood. Part of the landscape is planted, making a public green area while the remaining makes use of coarser textures, directly referring to the Ietionian gate archaeological site. A cyclical ramp in the atrium house enhances the motion, reaching the basements atrium in the direction of the decrease stage.

Back To Top